Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Meteen online betalen

Via de ticketmodule onderaan deze pagina is het mogelijk om meteen tickets voor dit evenement te bestellen en online te betalen.

Over het evenement

In 2017 is het exact 200 jaar geleden dat James Parkinson zijn boekje “Essay on the shaking palsy” schreef. Hierin beschreef hij voor het eerst op een volledige manier het ziektebeeld dat later zijn naam heeft gekregen. De ziekte van Parkinson is een vreemde aandoening, die niet alleen motorische veranderingen veroorzaakt, maar ook een heleboel minder bekende mentale en emotionele problemen. Ondanks de hoge prevalentie van de ziekte is zij slecht gekend en blijven hardnekkige misvattingen en vooroordelen bestaan.

Bovendien kunnen de neurowetenschappen in het algemeen heel wat leren van de ziekte van Parkinson. De ziekte staat model voor een disfunctie van de subcorticale structuren en voor een stoornis in het dopaminesysteem, dat een van de interessantste neurotransmittersystemen van onze hersenen is. Daarnaast blijkt dat de zoektocht naar de oorzaken leidt tot nieuwe inzichten in het mechanisme van neurodegeneratie.

Gespreksavond met Prof. Patrick Santens (UZ Gent)

Meer informatie

• Inkom € 8 online (met voorafbetaling op BE42068931348254 t.e.m. woensdag 15/03), € 10 aan de kassa, studenten € 5
• Met aanwezigheidsattest € 20

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant