Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wie ADHD heeft, krijgt meestal methylfenidaat (bv. Ritalin®) voorgeschreven. Dat geneesmiddel is vaak efficiënt, maar veroorzaakt ook geregeld bijwerkingen. Bovendien is er weinig geweten over de effecten op langere termijn. Omdat ADHD patiëntjes vaker ziekten zoals astma hebben, wordt ADHD in verband gebracht met een verstoord immuunsysteem. Ander onderzoek wijst dan weer op verhoogde oxidatieve stress, schade aan lichaamscellen door zuurstofradicalen. Beide processen kunnen verantwoordelijk zijn voor ADHD symptomen door het verstoren van hersensignalen. Het extract van de schors van de zeeden (Pinus pinaster) bevat polyfenolen, meer bepaald procyanidinen, natuurlijke stoffen die de werking van het immuunsysteem verbeteren en oxidatieve stress verminderen. Dit extract lijkt beloftevol in de behandeling van ADHD.

Dr. Annelies Verlaet (Universiteit Antwerpen)

Deze try-out webinar wordt u gratis aangeboden en kan u herbekijken via deze link
Door de corona crisis zijn verschillende van onze activiteiten afgelast en/of uitgesteld. Hiervoor zijn kosten gemaakt zonder inkomsten te genereren.
Wil u daarom toch graag een vrije bijdrage leveren, dan kan dit op een van onze rekeningnummers:
BE42 0689 3134 8254
BE81 0015 6531 0824
Hartelijk dank alvast voor uw interesse en uiteraard hopen wij u op 24 september weer in levende lijve te mogen verwelkomen in de Zebrastraat.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant