Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Over het evenement

Miljoenen hersencellen, een veelvoud aan verbindingen daartussen, ons brein is continu in beweging, een onuitputtelijke bron van creativiteit. Het plastische brein maakt kunstenaars creatief, tackelt tekorten of heeft daarvoor handige hulpmiddelen. Hoe ziet zo’n brein eruit en hoe ontwikkelt het zich? En hoe zit het met dieren, hebben zij ook een creatief brein? Ben je je brein? Kan je je brein dmv technologie aanpassen en verbeteren, en zo ja zijn er ethische grenzen? We lezen je gedachten en beantwoorden je vragen op I-Brain & Creativiteit festival.

Het festival is een vermakelijke mix van parallelle wetenschappelijke presentaties, gesprekken, kunst, muziek, een experimenten en doezone. Voorkennis is niet vereist.

I-Brain Gent is een organisatie van Breinwijzer vzw in samenwerking met Universiteit Gent. Het wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid en kadert in de doelstellingen van Vlaanderen in Actie en Richting Morgen.

Praktische informatie

• Gratis toegang
• Zonder reservaties
Zaterdagavond 22 november 20h-22h: grote openingsavond met Dr. Susan Blackmore (UK) ‘Creative Evolution: From genes and memes to a technological takeover’ (Engels gesproken) – aansluitend optreden Notrombone
Zondagnamiddag 23 november 13h-18h: festivalprogramma tijdens de Dag van de Wetenschap

Doelstellingen

• Het onderzoek dat aan de Vlaamse universiteiten gebeurt rond het fenomeen hersenplasticiteit naar een breed publiek communiceren.
• Het onderzoek linken aan de maatschappelijke realiteit en het stimuleren van een maatschappelijk debat over het thema.
• De beeldvorming en stigmatisering rond hersenaandoeningen nuanceren op basis van wetenschappelijk gefundeerde informatie.

Meer informatie

Programma (Verschillend programma van Leuven. Het programma is in hard copy ter plaatse ter beschikking.)
Foto’s

Contact

• Prof. Rik Achten – woordvoerder I-Brain – 09 332 40 71 – rik.achten@ugent.be
• Eva De Vlieger – coördinator I-Brain – 0496 297 107 – info@breinwijzer.be

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant