Over het evenement
In tegenstelling tot wat lang werd gedacht zijn onze hersenen geen statisch onveranderlijk orgaan. Ervaringen en leerprocessen zorgen ervoor dat zij continu veranderen, waardoor we vaardigheden en kennis kunnen verwerven. Deze veranderingen kunnen tot hoge leeftijd doorgaan, zelfs al zijn onze hersenen getroffen door letsels of door ziekte. Dit is de basis van revalidatie. Stilaan leren we deze veranderingen in onze hersenen kennen en beïnvloeden, waardoor onze hersenen daadwerkelijk kneedbaar worden.
Presentatie door Prof. Patrick Santens (UGent)
Patrick Santens is hoogleraar neurologie in de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent en kliniekhoofd in het UZ Gent. Hij is auteur en co-auteur van een 100tal internationale publicaties, in hoofdzaak rond neurodegeneratieve ziekten, neuromodulatie en cognitieve stoornissen. In de afdeling neurologie van het UZ Gent is hij supervisor van de polikliniek bewegingsstoornissen en is hij verantwoordelijk voor het programma voor diepe hersenstimulatie voor bewegingsstoornissen.
Deze activiteit maakt deel uit van het programma van de Dag van de Maakbare Mens, zaterdag 23 februari 2013 in de Zebrastraat 32 te Gent. Alle info en reservatie (verplicht) via de website van de Maakbare Mens. De Dag van de Maakbare Mens in samenwerking met Breinwijzer vzw.
Voor welke uitdagingen staat onze gezondheidszorg? Wordt u sneller oud van bepaalde voeding? Gaat u binnenkort op consultatie bij dokter Google? We nodigen u uit voor wetenschapscafés, debat en film over thema’s zoals het brein, medicalisering, genetisch en sociaal ouderschap, levenseinde, orgaandonatie en euthanasie.
Met Marleen Temmerman, Wim Distelmans, Kris Verburgh en vele andere boeiende sprekers.