Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Over het evenement

Miljoenen hersencellen, een veelvoud aan verbindingen daartussen, ons brein is continu in beweging, een onuitputtelijke bron van creativiteit. Het plastische brein maakt kunstenaars creatief, tackelt tekorten of heeft daarvoor handige hulpmiddelen. Hoe ziet zo’n brein eruit en hoe ontwikkelt het zich? Kan je met je gedachten een kopje koffie zetten? En hoe zit dat met dieren, hebben zij ook een creatief brein? We lezen je gedachten en beantwoorden je vragen op I-Brain & Creativiteit festival.

Een bijzonder grote dank aan de sprekers en het talrijk aanwezige publiek, jullie hebben er echt een topdag van gemaakt!

Volgende maand opnieuw een I-Brain & Creativiteit festival te Gent, zaterdagavond 22 november met Dr. Susan Blakcmore en zondagnamiddag 23 november programma Dag van de Wetenschap (Verschillend programma van Leuven!).

Het festival is een vermakelijke mix van parallelle wetenschappelijke presentaties, gesprekken, kunst, muziek, een experimentenzone en zoveel meer. Voorkennis is niet vereist.

I-Brain Leuven maakt deel uit van het Europese ‘Jaar van het Brein’. I-Brain Leuven is een organisatie van Breinwijzer vzw, KULeuven en UHasselt. Het wordt ondersteund door het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in het kader van Flanders’ Care.

Praktische informatie

• Gratis toegang
• Zonder reservaties

Doelstellingen

• Het onderzoek dat aan de Vlaamse universiteiten gebeurt rond het fenomeen hersenplasticiteit naar een breed publiek communiceren.
• Het onderzoek linken aan de maatschappelijke realiteit en het stimuleren van een maatschappelijk debat over het thema.
• De beeldvorming en stigmatisering rond hersenaandoeningen nuanceren op basis van wetenschappelijk gefundeerde informatie.

Meer informatie

Programma (De hardcopy van het programma zal ter plaatse beschikbaar zijn.)

Contact

• Prof. Koen Demyttenaere – woordvoerder I-Brain – 016 348701 – koen.demyttenaere@med.kuleuven.be
• Eva De Vlieger – coördinator I-Brain – 0496 297 107 – info@breinwijzer.be

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant