Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Menselijke hersenen zijn uitstekend gebouwd om te leren. Ons overlevingsinstinct vraagt niet alleen dat we aan de lopende band nieuwe informatie kunnen memoriseren, maar bovenal dat we snel leren wat wel en niet van belang is. Uit een continue stroom van informatie moeten we intuïtief relevante en betekenisvolle signalen van achtergrondruis leren onderscheiden.
In de psychiatrische praktijk zijn we getuige van wat er gebeurt als er iets misgaat met onze intuïtie. Tijdens een psychotische episode begint het systeem dat bepaalt wat onze aandacht trekt ongecontroleerd te pieken. Naarmate het steeds moeilijker wordt om zinvolle van niet-zinvolle input te onderscheiden, kunnen waanvoorstellingen wortel schieten en raken patiënten steeds meer los van de realiteit. Maar een nog ergere situatie doet zich voor wanneer het systeem volledig uitvalt. Niets trekt je aandacht meer en alles in het leven wordt grijs. Psychiater en onderzoeker Dr De Picker legt uit hoe psychiatrische ziektes ons diepgaand inzicht kunnen geven in de menselijke intuïtie.

Gespreksavond met Dr. Livia De Picker (UPC Duffel/ UA)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit bericht

Ga naar de bovenkant